Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Cebula faszerowana mięsem


08.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk średniej wielkości cebul
  • 500 g  mięsa mielonego
  • 200 ml  pomidorów krojonych z puszki
  • 1/3 szklanki  oliwy
  • 4 ząbki  czosnku
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz i włóż je na 5 minut do wrzątku, ale nie gotuj. Następnie wyjmij je, obetnij ich górne części i wydrąż miąższ, pozostawiając ścianki grubości 0,5 cm. Miąższ drobno posiekaj.
  2. Na rozgrzanej oliwie podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj mięso i pomidory. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Smaż 8-10 minut.
  3. Dodaj miąższ z cebuli oraz posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj.
  4. Nadziej cebule farszem i ustaw w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Skrop oliwą i zapiekaj przez 25 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE