Dzisiaj jest: Poniedziałek, 11.12.2017 Imieniny: Damazego i Waldemara



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5784

Cebula faszerowana mięsem


08.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk średniej wielkości cebul
  • 500 g  mięsa mielonego
  • 200 ml  pomidorów krojonych z puszki
  • 1/3 szklanki  oliwy
  • 4 ząbki  czosnku
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz i włóż je na 5 minut do wrzątku, ale nie gotuj. Następnie wyjmij je, obetnij ich górne części i wydrąż miąższ, pozostawiając ścianki grubości 0,5 cm. Miąższ drobno posiekaj.
  2. Na rozgrzanej oliwie podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj mięso i pomidory. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Smaż 8-10 minut.
  3. Dodaj miąższ z cebuli oraz posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj.
  4. Nadziej cebule farszem i ustaw w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Skrop oliwą i zapiekaj przez 25 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE