Dzisiaj jest: Sobota, 14.12.2019 Imieniny: Alfreda i Izydora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Chili con carne


20.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 600 g  mielonego mięsa wołowego
  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 1 sztuka puszka krojonych pomidorów bez skórki
  • 1 sztuka duża cebula
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżeczki  słodkiej papryki mielonej
  • 1 łyżeczka  mielonej papryki tabasco
  • oliwa
  • 2/3 szklanki  bulionu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na łyżce rozgrzanej oliwy.
  2. Następnie dodaj do smażącej się cebuli mięso i smaż 10 minut, mieszając w taki sposób, by rozdrobnić je na kawałki.
  3. Na patelnię wsyp osączoną z zalewy kukurydzę, czerwoną fasolkę i pomidory z puszki. Wymieszaj. Następnie wlej 2/3 szklanki bulionu, dodaj 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Dopraw do smaku solą, pieprzem, słodką papryką i tabasco.
  4. Wymieszaj wszystkie składniki i duś przez 10 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE