Dzisiaj jest: Sobota, 18.11.2017 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Chili con carne


20.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 600 g  mielonego mięsa wołowego
  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 1 sztuka puszka krojonych pomidorów bez skórki
  • 1 sztuka duża cebula
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżeczki  słodkiej papryki mielonej
  • 1 łyżeczka  mielonej papryki tabasco
  • oliwa
  • 2/3 szklanki  bulionu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na łyżce rozgrzanej oliwy.
  2. Następnie dodaj do smażącej się cebuli mięso i smaż 10 minut, mieszając w taki sposób, by rozdrobnić je na kawałki.
  3. Na patelnię wsyp osączoną z zalewy kukurydzę, czerwoną fasolkę i pomidory z puszki. Wymieszaj. Następnie wlej 2/3 szklanki bulionu, dodaj 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Dopraw do smaku solą, pieprzem, słodką papryką i tabasco.
  4. Wymieszaj wszystkie składniki i duś przez 10 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE