Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21.05.2018 Imieniny: Wiktora i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Chili con carne


20.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 600 g  mielonego mięsa wołowego
  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 1 sztuka puszka krojonych pomidorów bez skórki
  • 1 sztuka duża cebula
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżeczki  słodkiej papryki mielonej
  • 1 łyżeczka  mielonej papryki tabasco
  • oliwa
  • 2/3 szklanki  bulionu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na łyżce rozgrzanej oliwy.
  2. Następnie dodaj do smażącej się cebuli mięso i smaż 10 minut, mieszając w taki sposób, by rozdrobnić je na kawałki.
  3. Na patelnię wsyp osączoną z zalewy kukurydzę, czerwoną fasolkę i pomidory z puszki. Wymieszaj. Następnie wlej 2/3 szklanki bulionu, dodaj 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Dopraw do smaku solą, pieprzem, słodką papryką i tabasco.
  4. Wymieszaj wszystkie składniki i duś przez 10 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE