Dzisiaj jest: Piątek, 21.09.2018 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Chiński makaron z kaczką i warzywami


04.02.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

chińska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Chiński makaron z kaczką i warzywami to przepis na szybkie i smaczne danie.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  makaron chiński
    jajeczny
  • 250 g  pierś z kaczki
    ugotowana
  • 1 sztuka  papryka czerwona
  • 2 sztuki  marchew
  • 2 sztuki  dymka ze szczypiorkiem
  • 1 sztuka  cukinia
    mała
  • 2 sztuki  czosnek
  • 1 kawałek  imbir
    świeży
  • 4 łyżki  olej sezamowy
  • 1 garść  kiełki fasoli mung
  • 4 łyżki  sos sojowy
  • 4 łyżki  sos ostrygowy
  • 4 łyżki  sos chili
    słodki
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron zalej wrzącą wodą, przykryj i zostaw na 10 minut. Po tym czasie odcedź i zostaw do ostygnięcia.
  2. Pierś z kaczki pokrój w cienkie plasterki. Paprykę, marchewki, dymki oraz cukinię pokrój w cienkie paski.
  3. Czosnek i imbir obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju sezamowym. Następnie dodaj kaczkę, marchew i paprykę. Na koniec wrzuć cukinię, dymki oraz kiełki. Zalej wszystko sosem sojowym, ostrygowym i chili. Podgrzej wszystko razem.
  4. Na koniec do potrawy dodaj makaron, wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Jessica

Posty : 12

Przepisy: 94


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE