Dzisiaj jest: Wtorek, 20.11.2018 Imieniny: Feliksa i Anatola



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5823

Cielęcina duszona w maśle i winie


28.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 50 dag  cielęciny
  • 150 ml  białego wytrawnego wina
  • 100 ml  bulionu cielęcego
  • 2 ząbki  czosnku
  • susz warzywny
  • 2 szczypty  rozmarynu
  • tłuszcz do smażenia
  • oliwa
  • 4 łyżki  masła
  • kilka łyżek mąki
  • pieprz ziołowy
  • 2 sztuki marchewki
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj i pokrój na średnie kawałki. Natrzyj oliwą i przyprawami. Oprósz mąką i mocno zrumień na rozgrzanym tłuszczu.
  2. Czosnek i marchewki obierz. Czosnek pokrój w dość grube plasterki, a marchewkę w kostkę. Włóż do mięsa razem z masłem. Kontynuuj podsmażanie.
  3. Następnie dodaj susz i pozostałe przyprawy. Podlej bulionem i 1/2 szklanki wody. Duś do miękkości. Wlej wino i duś jeszcze 5 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE