Dzisiaj jest: Środa, 16.10.2019 Imieniny: Gawła i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Cielęcina duszona w maśle i winie


28.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 50 dag  cielęciny
  • 150 ml  białego wytrawnego wina
  • 100 ml  bulionu cielęcego
  • 2 ząbki  czosnku
  • susz warzywny
  • 2 szczypty  rozmarynu
  • tłuszcz do smażenia
  • oliwa
  • 4 łyżki  masła
  • kilka łyżek mąki
  • pieprz ziołowy
  • 2 sztuki marchewki
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj i pokrój na średnie kawałki. Natrzyj oliwą i przyprawami. Oprósz mąką i mocno zrumień na rozgrzanym tłuszczu.
  2. Czosnek i marchewki obierz. Czosnek pokrój w dość grube plasterki, a marchewkę w kostkę. Włóż do mięsa razem z masłem. Kontynuuj podsmażanie.
  3. Następnie dodaj susz i pozostałe przyprawy. Podlej bulionem i 1/2 szklanki wody. Duś do miękkości. Wlej wino i duś jeszcze 5 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE