Dzisiaj jest: Piątek, 22.06.2018 Imieniny: Pauliny i Flawiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Cielęcina po chłopsku


02.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 70 dag  cielęciny bez kości
  • 5 dag  masła
  • 4-5 sztuk małych cebul
  • 60 dag  średnich ziemniaków
  • 2 łyżki  mąki
  • sól
  • pieprz
  • świeży tymianek
  • świeży rozmaryn
  • świeża szałwia

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój na 4 grube plastry. Oprósz je solą, pieprzem i mąką. Następnie podsmaż na rozgrzanym maśle i przełóż do szerokiego rondla.
  2. Cebule obierz, pokrój w talarki i podsmaż na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa. Przełóż do rondla i wlej 1 szklankę wody. Duś z mięsem przez 20 minut.
  3. Ziemniaki obierz i ułóż wokół mięsa. Oprósz solą i pieprzem. Dodaj zioła. Duś przez 60 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE