Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Cielęcina po chłopsku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 70 dag  cielęciny bez kości
  • 5 dag  masła
  • 4-5 sztuk małych cebul
  • 60 dag  średnich ziemniaków
  • 2 łyżki  mąki
  • sól
  • pieprz
  • świeży tymianek
  • świeży rozmaryn
  • świeża szałwia

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój na 4 grube plastry. Oprósz je solą, pieprzem i mąką. Następnie podsmaż na rozgrzanym maśle i przełóż do szerokiego rondla.
  2. Cebule obierz, pokrój w talarki i podsmaż na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa. Przełóż do rondla i wlej 1 szklankę wody. Duś z mięsem przez 20 minut.
  3. Ziemniaki obierz i ułóż wokół mięsa. Oprósz solą i pieprzem. Dodaj zioła. Duś przez 60 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE