Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Cielęcina z szałwią


01.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk kotlecików cielęcych
  • 8 sztuk cienkich plastrów boczku
  • 16 sztuk listków szałwii
  • 1/2 szklanki  białego wina lub kremówki
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety natrzyj solą i pieprzem. Na wierzchu każdego kotleta ułóż opłukane listki szałwii i owiń w plasterki boczku. Zepnij wszystko wykałaczkami.
  2. Obsmaż mięso na rozgrzanym oleju, aż będzie mocno rumiane. Następnie podlej je winem lub kremówką i duś pod przykryciem przez 15 minut.
  3. Gotowe danie podawaj z puree ziemniaczanym i pieczoną cukinią.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE