Dzisiaj jest: Niedziela, 18.02.2018 Imieniny: Symeona i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Cukinia faszerowana kaszą gryczaną i mięsem


26.02.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Przepis na cukinię faszerowaną kaszą gryczaną i mięsem jest prosty i efektowny. Danie można serwować z pieczywem lub gotowanymi ziemniaczkami.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  kasza gryczana
  • 300 g  mięso mielone
  • 2 sztuki  cukinia
    duże
  • 8 sztuk  pomidorki koktajlowe
  • 4 łyżki  jogurt naturalny
  • 2 łyżki  oliwa
  • tymianek
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinie umyj, przekrój wzdłuż na pół i wydrąż środki. Wydrążony miąższ drobno posiekaj, a pozostałe połówki lekko oprósz solą i skrop oliwą z dodatkiem tymianku.
  2. Kaszę ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź. Mięso podsmaż, dodaj kaszę oraz miąższ z cukinii. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Powstałym farszem napełnij cukinie i polej je jogurtem. Na wierzchu ułóż pokrojone na połówki pomidorki.
  4. Zapiekaj 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Butterfly

Posty : 13

Przepisy: 107


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE