Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Cukinia faszerowana kaszą gryczaną i mięsem


26.02.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Przepis na cukinię faszerowaną kaszą gryczaną i mięsem jest prosty i efektowny. Danie można serwować z pieczywem lub gotowanymi ziemniaczkami.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  kasza gryczana
  • 300 g  mięso mielone
  • 2 sztuki  cukinia
    duże
  • 8 sztuk  pomidorki koktajlowe
  • 4 łyżki  jogurt naturalny
  • 2 łyżki  oliwa
  • tymianek
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinie umyj, przekrój wzdłuż na pół i wydrąż środki. Wydrążony miąższ drobno posiekaj, a pozostałe połówki lekko oprósz solą i skrop oliwą z dodatkiem tymianku.
  2. Kaszę ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź. Mięso podsmaż, dodaj kaszę oraz miąższ z cukinii. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Powstałym farszem napełnij cukinie i polej je jogurtem. Na wierzchu ułóż pokrojone na połówki pomidorki.
  4. Zapiekaj 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Butterfly

Posty : 13

Przepisy: 107


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE