Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Cukinia faszerowana kaszą gryczaną i mięsem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Przepis na cukinię faszerowaną kaszą gryczaną i mięsem jest prosty i efektowny. Danie można serwować z pieczywem lub gotowanymi ziemniaczkami.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  kasza gryczana
  • 300 g  mięso mielone
  • 2 sztuki  cukinia
    duże
  • 8 sztuk  pomidorki koktajlowe
  • 4 łyżki  jogurt naturalny
  • 2 łyżki  oliwa
  • tymianek
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinie umyj, przekrój wzdłuż na pół i wydrąż środki. Wydrążony miąższ drobno posiekaj, a pozostałe połówki lekko oprósz solą i skrop oliwą z dodatkiem tymianku.
  2. Kaszę ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź. Mięso podsmaż, dodaj kaszę oraz miąższ z cukinii. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Powstałym farszem napełnij cukinie i polej je jogurtem. Na wierzchu ułóż pokrojone na połówki pomidorki.
  4. Zapiekaj 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 107


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE