Dzisiaj jest: Czwartek, 16.08.2018 Imieniny: Rocha i Joachima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Cukinia faszerowana mięsem i papryką


14.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka duża cukinia
  • 500 g  wieprzowego mięsa mielonego
  • 1 sztuka cebula
  • 1/2 sztuki papryki
  • 1 sztuka marchewka
  • 2 ząbki  czosnku
  • 100 g  żółtego sera
  • 1 sztuka jajko
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinię umyj, pokrój w 2-centymetrowe plastry. Do połowy grubości plastra wydrąż gniazdo nasienne, oprósz solą i ułóż krążki na blasze do pieczenia.
  2. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Paprykę pokrój w kostkę.
  3. Cebulę i czosnek zeszklij na oleju. Dodaj mięso i smaż kilka minut, mieszając. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj marchewkę i paprykę. Duś, aż warzywa zmiękną. Następnie ostudź i wymieszaj z jajkiem.
  4. Farsz wyłóż na plastry cukinii i posyp startym żółtym serem. Piecz 20 minut w 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE