Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Cytrynowy kurczak zapiekany z tymiankiem


23.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki udka z kurczaka
  • 1 sztuka cytryna
  • 1 główka  czosnku
  • 4-5 sztuk gałązek tymianku
  • 2-3 łyżki  oliwy z oliwek
  • 1 łyżka  miodu
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. W misce wymieszaj sok z cytryny. Dodaj 2 łyżki oliwy, 3 gałązki posiekanego tymianku, miód oraz musztardę . Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Udka kurczaka natrzyj przygotowaną marynatą. Włóż mięso do naczynia żaroodpornego, obłóż pokrojonymi cząstkami wyciśniętej cytryny, połówkami czosnku oraz pozostałym tymiankiem.
  3. Mięso skrop pozostałą oliwą. Zapiekaj kurczaka przez 45 minut, aż będzie rumiany.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE