Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2019 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Czosnkowe pulpeciki


24.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 45 dag  mięsa mielonego z indyka
  • 1 sztuka jajko
  • 1/2 szklanki  bułki tartej
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 1/2 łyżeczki  pieprzu
  • 1-2 łyżki  mąki

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso przełóż do miski. Dodaj jajko, drobno posiekany czosnek i bułkę tartą. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wyrób na jednolitą masę.
  2. Dłońmi nabieraj porcję masy i formuj z nich pulpeciki. Gotowe pulpeciki obtaczaj w mące i wrzucaj na wrzącą wodę. Gotuj 5 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE