Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.06.2018 Imieniny: Marka i Elżbiety



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Czosnkowe pulpeciki


24.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 45 dag  mięsa mielonego z indyka
  • 1 sztuka jajko
  • 1/2 szklanki  bułki tartej
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 1/2 łyżeczki  pieprzu
  • 1-2 łyżki  mąki

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso przełóż do miski. Dodaj jajko, drobno posiekany czosnek i bułkę tartą. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wyrób na jednolitą masę.
  2. Dłońmi nabieraj porcję masy i formuj z nich pulpeciki. Gotowe pulpeciki obtaczaj w mące i wrzucaj na wrzącą wodę. Gotuj 5 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE