Dzisiaj jest: Wtorek, 19.11.2019 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Domowe burgery


25.10.2017
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Najlepiej używać wołowiny o zawartości tłuszczu ok. 20-23% tłuszczu - tłuszcz jest nośnikiem smaku.

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 500 g  mielona wołowina
  • 200 g  sałatka warzywna
    z białą kapustą, papryką, marchewką, cebulą, musztardą, octem winnym
  • 3 łyżki  majonez
  • 1 łyżka  musztarda
    sarepska
  • 1 łyżka  keczup
  • 1/2 łyżeczki  curry
  • 1 opakowanie  przyprawa do grilla
    Kamis - grill klasyczny

Sposób przyrządzania:

  1. Przyprawę Grill klasyczny wymieszaj z mieloną wołowiną i odstaw na 20 minut.
  2. Formuj okrągłe steki o grubości 1,5 cm i średnicy 8 cm. Steki smaż na ryflowanej patelni po 5-6 minut na każdej ze stron (ewentualnie grilluj).
  3. Majonez, musztardę oraz ketchup dokładnie wymieszaj z curry. Steki podawaj w przekrojonych, opieczonych na patelni bułkach z dodatkiem sosu i sałatki warzywnej.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Rokl

Posty : 78

Przepisy: 95


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE