Dzisiaj jest: Wtorek, 21.11.2017 Imieniny: Janusza i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Domowe burgery


25.10.2017
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Najlepiej używać wołowiny o zawartości tłuszczu ok. 20-23% tłuszczu - tłuszcz jest nośnikiem smaku.

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 500 g  mielona wołowina
  • 200 g  sałatka warzywna
    z białą kapustą, papryką, marchewką, cebulą, musztardą, octem winnym
  • 3 łyżki  majonez
  • 1 łyżka  musztarda
    sarepska
  • 1 łyżka  keczup
  • 1/2 łyżeczki  curry
  • 1 opakowanie  przyprawa do grilla
    Kamis - grill klasyczny

Sposób przyrządzania:

  1. Przyprawę Grill klasyczny wymieszaj z mieloną wołowiną i odstaw na 20 minut.
  2. Formuj okrągłe steki o grubości 1,5 cm i średnicy 8 cm. Steki smaż na ryflowanej patelni po 5-6 minut na każdej ze stron (ewentualnie grilluj).
  3. Majonez, musztardę oraz ketchup dokładnie wymieszaj z curry. Steki podawaj w przekrojonych, opieczonych na patelni bułkach z dodatkiem sosu i sałatki warzywnej.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Rokl

Posty : 59

Przepisy: 73


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE