Dzisiaj jest: Niedziela, 19.08.2018 Imieniny: Bolsława i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Domowy kebab z kurczakiem i warzywami


14.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

arabska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

    Ciasto
  • 50 g  drożdży
  • 250 ml  ciepłego mleka
  • 400 g  mąki
  • 1 szczypta  soli
  • 1 szczypta  cukru
  • 1 łyżka  oleju
    Sos
  • 1 ząbek  czosnku
  • 3 łyżki  majonezu
  • 3 łyżki  jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz
    Farsz
  • 1 sztuka filet z kurczaka
  • przyprawa do kebabu
  • olej
  • 1 sztuka cebula
    Dodatkowo
  • keczup
  • 10 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 1 sztuka papryka czerwona
  • 1/2 sztuki sałaty lodowej
  • 1 sztuka cebula czerwona
  • sól
  • pieprz
  • ogórek
  • 4 łyżki  koncentratu pomidorowego

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Ze 125 ml mleka, drożdży, cukru i 1/2 szklanki cukru zrób zaczyn. Odstaw do wyrośnięcia. Następnie dodaj pozostałe składniki. Zagnieć elastyczne ciasto, przykryj i odstaw do wyrośnięcia.
  2. Sos: Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Dodaj pozostałe składniki sosu, wymieszaj i wstaw sos do lodówki.
  3. Farsz: Cebulę pokrój w piórka. Filet pokrój w kostkę, obsyp przyprawą i smaż razem z cebulą na rozgrzanym oleju.
  4. Warzywa pokrój na kawałki, dopraw solą oraz pieprzem.
  5. Ciasto podziel na 2 części. Każdą rozwałkuj, formując kwadrat, posmaruj koncentratem i oprósz przyprawą. Nałóż farsz. Zlep przeciwległe rogi, dociśnij.
  6. Piecz 20 minut w 180 st. C. Ostudź, przetnij, a do środka włóż warzywa polewając je na przemian keczupem i sosem czosnkowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE