Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2 sztuki pojedyncze piersi z kurczaka
- 4 sztuki chlebki pita
- 1/2 opakowania mixu sałat
- 1/2 sztuki świeżego ogórka
- 2 sztuki pomidory
- 1 sztuka czerwona cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 sztuka kubek jogurtu naturalnego
- 2 łyżki pikantnego keczupu
- 1/2 łyżeczki przyprawy kebab
- 1 łyżka oleju
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Piersi kurczaka umyj, osusz i oprósz przyprawą kebab. Usmaż na patelni.
- Upieczone mięso, ogórek i pomidory pokrój w plasterki, cebulę w cieniutkie piórka.
- Jogurt wymieszaj z keczupem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem.
- Chlebki pita podgrzej w tosterze lub piekarniku. Odetnij kawałek i zrób w każdym chlebku kieszeń. Wypełnij je sałatą, plastrami ogórka, pomidora i kurczaka.
- Domowy kebab podawaj z sosem czosnkowym.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka