Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Drobiowe szaszłyczki z kurczaka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

arabska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki piersi z kurczaka
  • kasza kuskus
  • świeża bazylia
  • sól
  • kolorowy pieprz
    Marynata
  • 4 łyżki  sosu sojowego
  • 4 łyżki  oliwy
  • 3 ząbki  czosnku
  • kawałek świeżego imbiru
  • 2 sztuki papryczki pepperoni
    Dodatkowo
  • patyczki do szaszłyków

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wlej sos sojowy i oliwę. Dodaj starty na tarce czosnek i imbir oraz posiekane papryczki. Wymieszaj i włóż do powstałej marynaty pokrojonego w paski kurczaka. Odstaw na 3 godziny.
  2. Zamarynowane paski kurczaka nadziej na patyczki do szaszłyków. Ułóż szaszłyki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 30 minut w 180 st. C. Gotowe szaszłyki podawaj z kaszą kuskus.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE