Przygotowanie:
Kuchnia:
arabska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 2 sztuki piersi z kurczaka
- kasza kuskus
- świeża bazylia
- sól
- kolorowy pieprz
- Marynata
- 4 łyżki sosu sojowego
- 4 łyżki oliwy
- 3 ząbki czosnku
- kawałek świeżego imbiru
- 2 sztuki papryczki pepperoni
- Dodatkowo
- patyczki do szaszłyków
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do miski wlej sos sojowy i oliwę. Dodaj starty na tarce czosnek i imbir oraz posiekane papryczki. Wymieszaj i włóż do powstałej marynaty pokrojonego w paski kurczaka. Odstaw na 3 godziny.
- Zamarynowane paski kurczaka nadziej na patyczki do szaszłyków. Ułóż szaszłyki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 30 minut w 180 st. C. Gotowe szaszłyki podawaj z kaszą kuskus.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka