Dzisiaj jest: Środa, 15.08.2018 Imieniny: Marii i Napoleona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Drobiowe szaszłyczki z kurczaka


16.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

arabska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki piersi z kurczaka
  • kasza kuskus
  • świeża bazylia
  • sól
  • kolorowy pieprz
    Marynata
  • 4 łyżki  sosu sojowego
  • 4 łyżki  oliwy
  • 3 ząbki  czosnku
  • kawałek świeżego imbiru
  • 2 sztuki papryczki pepperoni
    Dodatkowo
  • patyczki do szaszłyków

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wlej sos sojowy i oliwę. Dodaj starty na tarce czosnek i imbir oraz posiekane papryczki. Wymieszaj i włóż do powstałej marynaty pokrojonego w paski kurczaka. Odstaw na 3 godziny.
  2. Zamarynowane paski kurczaka nadziej na patyczki do szaszłyków. Ułóż szaszłyki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 30 minut w 180 st. C. Gotowe szaszłyki podawaj z kaszą kuskus.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Teddy

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE