Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Duszony schab z zapiekanym kalafiorem


12.11.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Duszony schab z zapiekanym kalafiorem to przepis na smaczny i dietetyczny obiad.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 360 g  schab
  • 3 sztuki  cebula
  • 1/2 sztuki  kalafior
  • 1/3 sztuki  brokuł
  • 50 g  ser mascarpone
  • 60 g  śmietana
    12%
  • 2 łyżeczki  musztarda
  • 2 łyżki  mąka
  • 2 łyżki  olej
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i oprósz solą. Cebule obierz, pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej olej, zeszklij cebulę i dodaj oprószone mąką mięso. Podsmaż z obu stron. Następnie podlej mięso szklanką wody i duś pod przykryciem przez 90 minut, od czasu do czasu dolewając wodę.
  2. Kalafior i brokuł podziel na różyczki. Zblanszuj przez 5 minut, odcedź. Przełóż warzywa do naczynia żaroodpornego.
  3. Ser mascarpone wymieszaj ze śmietaną, musztardą i 1 łyżką mąki. Dodaj 2 łyżki wody, polej warzywa i zapiekaj przez 15 minut w 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Alan

Posty : 9

Przepisy: 66


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE