Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Dynia z pieca


17.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 40 dag  rostbefu bez kości
  • 60 dag  dyni
  • 2 sztuki cebule
  • 25 dag  pomidorów bez skórki (mogą być z puszki)
  • 3 łyżki  startego żółtego sera
  • 2 łyżki  masła
  • 2 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Rostbef umyj, osusz i pokrój w małą kostkę. Połowę masła rozgrzej na patelni z 1 łyżką oleju i podsmaż na nim mięso. Następnie wlej 2/3 szklanki wody i duś na wolnym ogniu przez 15 minut.
  2. Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego. Cebule obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na pozostałym oleju i wyłóż na mięso. Posyp natką pietruszki.
  3. Dynię umyj, obierz, usuń pestki i białe włókna, pokrój w kostkę i podsmaż na pozostałym maśle. Kawałki warzywa ułóż na mięsie i cebuli. Oprósz solą i pieprzem. Pomidory przekrój na pół, ułóż na dyni i posyp startym serem. Zapiekaj pod przykryciem przez 45 minut w temperaturze 190 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE