Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.02.2019 Imieniny: Symeona i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5836

Dynia z pieca


17.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 40 dag  rostbefu bez kości
  • 60 dag  dyni
  • 2 sztuki cebule
  • 25 dag  pomidorów bez skórki (mogą być z puszki)
  • 3 łyżki  startego żółtego sera
  • 2 łyżki  masła
  • 2 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Rostbef umyj, osusz i pokrój w małą kostkę. Połowę masła rozgrzej na patelni z 1 łyżką oleju i podsmaż na nim mięso. Następnie wlej 2/3 szklanki wody i duś na wolnym ogniu przez 15 minut.
  2. Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego. Cebule obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na pozostałym oleju i wyłóż na mięso. Posyp natką pietruszki.
  3. Dynię umyj, obierz, usuń pestki i białe włókna, pokrój w kostkę i podsmaż na pozostałym maśle. Kawałki warzywa ułóż na mięsie i cebuli. Oprósz solą i pieprzem. Pomidory przekrój na pół, ułóż na dyni i posyp startym serem. Zapiekaj pod przykryciem przez 45 minut w temperaturze 190 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE