Dzisiaj jest: Czwartek, 15.11.2018 Imieniny: Alberta i Leopolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Fasolka szparagowa z boczkiem po grecku


24.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

grecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 500 g  fasolki szparagowej
  • 6 sztuk pomidorów
  • 150 g  wędzonego boczku
  • 1 ząbek  czosnku
  • 2 sztuki cebule
  • tymianek
  • oregano
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolkę ugotuj na półmiękko w osolonej wodzie i odcedź. Ząbek czosnku drobno posiekaj, boczek pokrój w paseczki, a cebulę w kostkę. Podsmaż boczek wraz z czosnkiem i cebulą na patelni.
  2. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Dodaj do podsmażonej cebuli, czosnku i boczku. Duś, aż powstanie gęsty sos.
  3. Do sosu dodaj fasolę i gotuj, aż będzie zupełnie miękka. Dopraw do smaku solą, pieprzem i świeżymi ziołami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE