Dzisiaj jest: Czwartek, 19.07.2018 Imieniny: Wincentego i Wodzisława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Fasolka szparagowa z kiełbasą i marchewką


12.01.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  fasolki szparagowej
  • 5 sztuk marchewek
  • 2 sztuki cebule
  • 3 sztuki pomidory
  • 300 g  kiełbasy
  • 100 g  margaryny
  • 1/3 szklanki  wody
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 1 łyżeczka  vegety
  • 1 łyżka  koncentratu pomidorowego
  • 1 szczypta  chili
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolkę pokrój na mniejsze kawałki i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź.
  2. W dużym garnku rozgrzej margarynę i podduś na niej grubo startą marchewkę i posiekaną cebulę. Następnie podlej wodą i duś do miękkości.
  3. Do garnka dodawaj kolejno pomidory, fasolkę, kiełbasę pokrojoną w plastry, koncentrat oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku i gotuj jeszcze przez chwilę.
  4. Przed podaniem udekoruj szczypiorkiem i pomidorkami koktajlowymi.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE