Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Fasolka szparagowa z kiełbasą i marchewką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  fasolki szparagowej
  • 5 sztuk marchewek
  • 2 sztuki cebule
  • 3 sztuki pomidory
  • 300 g  kiełbasy
  • 100 g  margaryny
  • 1/3 szklanki  wody
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 1 łyżeczka  vegety
  • 1 łyżka  koncentratu pomidorowego
  • 1 szczypta  chili
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolkę pokrój na mniejsze kawałki i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź.
  2. W dużym garnku rozgrzej margarynę i podduś na niej grubo startą marchewkę i posiekaną cebulę. Następnie podlej wodą i duś do miękkości.
  3. Do garnka dodawaj kolejno pomidory, fasolkę, kiełbasę pokrojoną w plastry, koncentrat oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku i gotuj jeszcze przez chwilę.
  4. Przed podaniem udekoruj szczypiorkiem i pomidorkami koktajlowymi.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE