Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 500 g fasolki szparagowej
- 5 sztuk marchewek
- 2 sztuki cebule
- 3 sztuki pomidory
- 300 g kiełbasy
- 100 g margaryny
- 1/3 szklanki wody
- kilka pomidorków koktajlowych
- 2 ząbki czosnku
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 łyżeczka vegety
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 szczypta chili
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Fasolkę pokrój na mniejsze kawałki i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź.
- W dużym garnku rozgrzej margarynę i podduś na niej grubo startą marchewkę i posiekaną cebulę. Następnie podlej wodą i duś do miękkości.
- Do garnka dodawaj kolejno pomidory, fasolkę, kiełbasę pokrojoną w plastry, koncentrat oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku i gotuj jeszcze przez chwilę.
- Przed podaniem udekoruj szczypiorkiem i pomidorkami koktajlowymi.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka