Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Faszerowana karkówka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Faszerowana karkówka to przepis na smaczny obiad. Najlepiej podawać ją z kluskami i surówką z kiszonej kapusty.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1.5 kg  schab karkowy
  • 500 g  mięso mielone
  • 1 sztuka  papryka czerwona
  • 1 sztuka  ogórek konserwowy
  • 1 sztuka  cebula
  • kminek
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj sól, pieprz, kminek oraz posiekaną cebulę. Wymieszaj na jednolitą masę.
  2. Paprykę umyj, oczyść z nasion i razem z ogórkiem pokrój w słupki.
  3. Karczek natnij wzdłuż, by powstał jeden duży płat mięsa. Rozbij tłuczkiem i dopraw solą oraz pieprzem. Rozsmaruj na nim farsz z mięsa mielonego i ułóż pokrojone paprykę i ogórek. Zawiń roladę i zwiąż sznurkiem.
  4. Na patelni rozgrzej olej i zrumień na nim roladę. Następnie podlej wodą i duś przez 90 minut. Gotową roladę podawaj pokrojoną w plastry.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 98


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE