Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka duży kabaczek
- 800 g mięsa mielonego
- 1 sztuka cebula
- 2 ząbki czosnku
- 100 g żółtego sera
- 2 sztuki papryki
- 1 łyżeczka chili
- 1 łyżeczka kminku
- świeża bazylia
- masło klarowane
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kabaczek obierz, pokrój w grube krążki i usuń pestki. Cebulę i czosnek drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym maśle. Następnie dodaj mięso i podsmaż wszystko razem.
- Paprykę oczyść z nasion, drobno posiekaj i dodaj do smażącego się mięsa. Duś pod przykryciem przez 20 minut. Pod koniec duszenia dopraw farsz do smaku i dodaj starty żółty ser.
- Krążki kabaczka ułóż na natłuszczonej blasze i wypełnij farszem mięsnym. Piecz 20 minut w 180 st. C. Przed podaniem udekoruj świeżą bazylią.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka