Dzisiaj jest: Niedziela, 15.12.2019 Imieniny: Celiny i Waleriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Faszerowany kabaczek


28.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka duży kabaczek
  • 800 g  mięsa mielonego
  • 1 sztuka cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 100 g  żółtego sera
  • 2 sztuki papryki
  • 1 łyżeczka  chili
  • 1 łyżeczka  kminku
  • świeża bazylia
  • masło klarowane
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kabaczek obierz, pokrój w grube krążki i usuń pestki. Cebulę i czosnek drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym maśle. Następnie dodaj mięso i podsmaż wszystko razem.
  2. Paprykę oczyść z nasion, drobno posiekaj i dodaj do smażącego się mięsa. Duś pod przykryciem przez 20 minut. Pod koniec duszenia dopraw farsz do smaku i dodaj starty żółty ser.
  3. Krążki kabaczka ułóż na natłuszczonej blasze i wypełnij farszem mięsnym. Piecz 20 minut w 180 st. C. Przed podaniem udekoruj świeżą bazylią.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE