Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Filet z indyka nadziewany pieczarkami


28.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 80 dag  filetu z indyka
  • 500 g  pieczarek
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka jajko
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodaj pokrojone w kostkę pieczarki, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i duś do miękkości. Tak przygotowany farsz odstaw do przestygnięcia.
  2. Filet z indyka umyj, osusz, pokrój na cienkie plastry i rozbij na cienkie kotlety. Oprósz mięso solą i pieprzem.
  3. Na środek każdego plastra indyka połóż łyżkę farszu pieczarkowego i zroluj mięso jak na zrazy.
  4. Każdą roladkę obtocz w jajku oraz bułce tartej i usmaż na złoty kolor. Podawaj z ziemniakami i surówką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE