Dzisiaj jest: Niedziela, 15.07.2018 Imieniny: Henryka i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Filet z indyka nadziewany pieczarkami


28.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 80 dag  filetu z indyka
  • 500 g  pieczarek
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka jajko
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodaj pokrojone w kostkę pieczarki, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i duś do miękkości. Tak przygotowany farsz odstaw do przestygnięcia.
  2. Filet z indyka umyj, osusz, pokrój na cienkie plastry i rozbij na cienkie kotlety. Oprósz mięso solą i pieprzem.
  3. Na środek każdego plastra indyka połóż łyżkę farszu pieczarkowego i zroluj mięso jak na zrazy.
  4. Każdą roladkę obtocz w jajku oraz bułce tartej i usmaż na złoty kolor. Podawaj z ziemniakami i surówką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE