Dzisiaj jest: Wtorek, 23.10.2018 Imieniny: Teodora i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Filet z kurczaka w jogurtowej marynacie


26.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 470 g  fileta z piersi kurczaka
  • 600 g  ziemniaków
  • 75 g  miksu sałat
  • 200 g  jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki  pikantnego keczupu
  • 100 ml  oleju rzepakowego
  • 110 g  śmietany 12%
  • 1/2 sztuki cytryny
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka umyj, osusz, podziel na mniejsze porcje. Keczup wymieszaj z jogurtem, łyżką soku z cytryny, łyżką oleju, solą i pieprzem. Do powstałej marynaty włóż mięso i odstaw na 30 minut.
  2. Ziemniaki obierz, pokrój w słupki. Śmietanę wymieszaj z łyżką soku z cytryny, polej sałatę.
  3. Mięso usmaż na patelni grillowej z minimalną ilością tłuszczu. Frytki usmaż na oleju. Podawaj z sałatą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Teddy

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE