Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Filety z kurczaka w panierce selerowej


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki pojedyncze piersi z kurczaka
  • 1 sztuka duży seler
  • 3 łyżki  mąki
  • 3 sztuki jajka
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • Kurczak pieczony w pomarańczach

Sposób przyrządzania:

  1. Piersi z kurczaka umyj, osusz, przekrój na pół i lekko rozbij. Oprósz solą oraz pieprzem, owiń folią spożywczą i włóż na 30 minut do lodówki.
  2. Seler obierz, opłucz i osusz. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Do startego selera dodaj jajka oraz mąkę. Składniki starannie połącz, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzej olej.
  3. Na gorący tłuszcz wyłóż 1/4 masy z selera, formując 2 placki. Na nich rozłóż piersi z kurczaka. Mięso przykryj porcją selerowego ciasta. Zrumień. W ten sam sposób usmaż pozostałe dwa kawałki kurczaka.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE