Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.03.2019 Imieniny: Cyryla i Edwarda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5837

Forszmak


05.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

niemiecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 60 dag  karkówki lub łopatki
  • 10 dag  wędzonej kiełbasy
  • 10 dag  szynki (wędliny)
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki ogórki kiszone
  • 2 sztuki ogórki konserwowe
  • 1 łyżka  koncentratu pomidorowego
  • 1 l  bulionu
  • 2 łyżki  mąki
  • 5 sztuk ziaren ziela angielskiego
  • 2-3 sztuki liście laurowe
  • 100 ml  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Kiełbasę pokrój w półplasterki, a szynkę w paski. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Ogórki pokrój w małą kostkę.
  2. W garnku rozgrzej połowę oleju i smaż na nim przez 20 minut mięso. Następnie wyjmij mięso i wlej pozostały olej. Włóż szynkę i kiełbasę, smaż przez 5 minut. Dodaj cebulę i duś przez 10 minut. Oprósz mąką i wymieszaj.
  3. Do potrawy włóż mięso i wlej bulion. Dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Duś przez 60 minut. Następnie dodaj ogórki oraz koncentrat pomidorowy i wymieszaj. Duś jeszcze 15 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE