Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Forszmak


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

niemiecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 60 dag  karkówki lub łopatki
  • 10 dag  wędzonej kiełbasy
  • 10 dag  szynki (wędliny)
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki ogórki kiszone
  • 2 sztuki ogórki konserwowe
  • 1 łyżka  koncentratu pomidorowego
  • 1 l  bulionu
  • 2 łyżki  mąki
  • 5 sztuk ziaren ziela angielskiego
  • 2-3 sztuki liście laurowe
  • 100 ml  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Kiełbasę pokrój w półplasterki, a szynkę w paski. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Ogórki pokrój w małą kostkę.
  2. W garnku rozgrzej połowę oleju i smaż na nim przez 20 minut mięso. Następnie wyjmij mięso i wlej pozostały olej. Włóż szynkę i kiełbasę, smaż przez 5 minut. Dodaj cebulę i duś przez 10 minut. Oprósz mąką i wymieszaj.
  3. Do potrawy włóż mięso i wlej bulion. Dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Duś przez 60 minut. Następnie dodaj ogórki oraz koncentrat pomidorowy i wymieszaj. Duś jeszcze 15 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE