Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Gołąbki na bogato


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka duża główka kapusty
  • 2 sztuki bułki
  • 150 ml  mleka
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 sztuka jajko
  • 500 g  mięsa mielonego
  • 3 łyżki  bułki tartej
  • 1 łyżka  smalcu
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę oczyść, wykrój głąb i włóż do osolonego wrzątku. Gotuj przez 5 minut, stopniowo oddzielając pojedyncze liście. Grubsze nerwy liścia odetnij.
  2. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę.
  3. Bułki pokrój w kostkę i wrzuć do miski. Zalej mlekiem, po chwili połącz z mięsem mielonym, czosnkiem, jajkiem i cebulą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Farsz zagęść bułką tartą i dokładnie wymieszaj na jednolitą masę.
  4. Liście kapusty rozłóż na blacie, napełnij masą mięsną i zwijaj, tworząc gołąbki.
  5. Gotowe gołąbki układaj w wysmarowanej smalcem formie. Polej je olejem i wodą. Piecz 60 minut w 180 st. C, od czasu do czasu podlewając bulionem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE