Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.06.2018 Imieniny: Marka i Elżbiety



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Golonki z indyka


10.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki golonki z indyka
  • 3 sztuki marchewki
  • 3 sztuki cebule
  • 4 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka biała część pora
  • 4 sztuki liście laurowe
  • 4 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka  czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka  ostrej mielonej papryki
  • 1/2 łyżeczki  rozmarynu
  • 1 łyżeczka  białej gorczycy
  • 3 łyżki  oleju rzepakowego
  • 1 łyżka  sosu sojowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz. W moździerzu utrzyj gorczycę z zielem angielskim, czosnkiem granulowanym, papryką mieloną, rozmarynem, solą i pieprzem. Otrzymaną mieszanką natrzyj mięso i odstaw na 15 minut do lodówki.
  2. Cebulę obierz i pokrój w półplasterki. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Marchew i por pokrój w dość grube plastry.
  3. Mięso podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj marchew, cebulę, czosnek, por, liście laurowe i sos sojowy. Duś do miękkości pod przykryciem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE