Dzisiaj jest: Piątek, 21.02.2020 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Grejpfrutowe sznycle z imbirem


29.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 50-60 sztuk mięsa w jednym kawałku (cielęcina, wieprzowina, indyk)
  • 2 sztuki duże czerwone grejpfruty
  • sok wyciśnięty z jednego czerwonego grejpfruta
  • 2 łyżki  posiekanego imbiru
  • 1/2 sztuki pęczka dymki
  • 6 łyżek  oliwy
  • sos sojowy
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso opłucz, osusz i pokrój na małe sznycelki. Dopraw kotlety do smaku pieprzem i odstaw na 10 minut.
  2. Z grejpfrutów usuń skórkę, podziel na cząstki i z każdej usuń błonki. Szczypiorek i dymkę umyj, osusz i pokrój na 4-centymetrowe kawałki.
  3. Sznycle usmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie przełóż mięso na talerz i zabezpiecz przed wystygnięciem.
  4. Na tłuszcz po smażeniu mięsa wrzuć dymkę, dodaj imbir i smaż przez 2 minuty. Następnie wlej sok i dodaj kawałki grejpfruta, dopraw do smaku sosem sojowym oraz pieprzem. Duś wszystko razem przez 5 minut. Następnie dodaj usmażone mięso, duś kolejne 5 minut. Podawaj z makaronem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE