Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Grejpfrutowe sznycle z imbirem


29.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 50-60 sztuk mięsa w jednym kawałku (cielęcina, wieprzowina, indyk)
  • 2 sztuki duże czerwone grejpfruty
  • sok wyciśnięty z jednego czerwonego grejpfruta
  • 2 łyżki  posiekanego imbiru
  • 1/2 sztuki pęczka dymki
  • 6 łyżek  oliwy
  • sos sojowy
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso opłucz, osusz i pokrój na małe sznycelki. Dopraw kotlety do smaku pieprzem i odstaw na 10 minut.
  2. Z grejpfrutów usuń skórkę, podziel na cząstki i z każdej usuń błonki. Szczypiorek i dymkę umyj, osusz i pokrój na 4-centymetrowe kawałki.
  3. Sznycle usmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie przełóż mięso na talerz i zabezpiecz przed wystygnięciem.
  4. Na tłuszcz po smażeniu mięsa wrzuć dymkę, dodaj imbir i smaż przez 2 minuty. Następnie wlej sok i dodaj kawałki grejpfruta, dopraw do smaku sosem sojowym oraz pieprzem. Duś wszystko razem przez 5 minut. Następnie dodaj usmażone mięso, duś kolejne 5 minut. Podawaj z makaronem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE