Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.07.2018 Imieniny: Bogny i Apolinarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Grillowane białe kiełbaski z młodymi warzywami


17.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki białe kiełbaski
  • 2 sztuki młode marchewki
  • 1/4 sztuki selera
  • 1 sztuka cukinia
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 3 łyżki  zielonego groszku
  • 1 sztuka cebula
  • 3 ząbki  czosnku
  • sól morska
  • czarny mielony pieprz
  • 1 łyżeczka  majeranku
  • 2 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki  oleju rzepakowego

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew oraz seler obierz, umyj. Marchew i cukinię pokrój w plasterki, a selera i paprykę w słupki. Kiełbasę i cukinię grilluj na skropionej olejem patelni grillowej.
  2. Na oddzielnej patelni podsmaż pokrojoną cebulę z czosnkiem. Następnie dodaj marchew z selerem i duś pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Dodaj groszek, dopraw i duś jeszcze 5 minut.
  3. Gotowe warzywa zdejmij z ognia, dodaj cukinię i pokrojoną kiełbasę. Wymieszaj i posyp wszystko szczypiorkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Teddy

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE