Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Grillowane kebabczety wołowo-wieprzowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka cebula
  • 3 łyżki  bułki tartej
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1/2 sztuki żółtej papryki
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • przyprawa do kebabu
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • patyczki do szaszłyków

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso przełóż do miski. Dodaj jajko, posiekaną cebulę, natkę pietruszki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Paprykę oczyść z nasion, drobno pokrój i dodaj do mięsa razem z bułką tartą. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do kebabu. Wymieszaj.
  2. Z powstałej masy mięsnej formuj podłużne kotlety i nadziewaj je na patyczki. Odstaw je na godzinę do lodówki.
  3. Kebabczety grilluj, obracając je co kilka minut. Podawaj od razu z pieczonymi ziemniakami lub warzywami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE