Dzisiaj jest: Poniedziałek, 27.01.2020 Imieniny: Jana i Przybysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Gruszki nadziewane wątróbką


11.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże twarde gruszki
  • 25 dag  wątróbek drobiowych
  • 2-3 sztuki małe dymki
  • 1 sztuka mała papryczka chili
  • 10 dag  żółtego sera
  • 2-3 sztuki suszone śliwki kalifornijskie
  • 4 łyżki  masła
  • 2 łyżki  winiaku
  • 1 łyżka  mąki
  • oregano
  • mielona papryka
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Wątróbkę umyj, oczyść, osącz, przekrój na połówki i obtocz w mące. Cebulę obierz, pokrój w talarki i zeszklij na 2 łyżkach rozgrzanego masła. Następnie dodaj wątróbkę i smaż razem przez 5 minut. Skrop winiakiem i dopraw solą, pieprzem, oregano oraz mieloną papryką.
  2. Wątróbki odstaw do ostygnięcia, po czym pokrój na mniejsze kawałki. Wymieszaj z posiekanymi śliwkami, posiekaną papryczką chili oraz startym na tarce serem żółtym.
  3. Gruszki umyj. Z każdej zetnij podłużny plasterek, tak aby został ogonek. Łyżeczką wydrąż miąższ z pestkami, skrop sokiem z cytryny i wypełnij nadzieniem. Na wierzchu połóż wiórki masła.
  4. Tak przygotowane gruszki ułóż na tackach do grillowania. Piecz 20 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE