Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Gulasz po góralsku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 50 dag  wieprzowiny gulaszowej
  • 25 dag  kapusty kiszonej
  • 1 sztuka duża cebula
  • 5 dag  smalcu
  • 1 sztuka słoiczek koncentratu pomidorowego
  • mąka
  • 1 łyżeczka  słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżeczka  ostrej mielonej papryki
  • 3 łyżeczki  majeranku
  • sól
  • 200 ml  bulionu

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, pokrój w kostkę, dopraw solą i oprósz mąką. Następnie zrumień na rozpuszczonej na patelni połowie smalcu. Do podsmażonego mięsa dodaj 1/2 szklanki bulionu i duś przez 30 minut.
  2. Kapustę poszatkuj, włóż do garnka i zalej pozostałym bulionem. Gotuj do miękkości, a następnie przełóż kapustę do mięsa. Dodaj koncentrat pomidorowy oraz majeranek. Dopraw do smaku słodką i ostrą papryką i duś jeszcze przez 30 minut.
  3. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Podsmaż na roztopionym pozostałym smalcu. Następnie oprósz mąką i dodaj 3 łyżki zimnej wody. Wymieszaj i dodaj do gulaszu. Duś wszystko razem jeszcze przez 5 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE