Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 600 g karkówka
wołowa - 2 sztuki cebula
duża - olej
do smażenia - 4 ząbki czosnek
- 2 łyżki koncentrat pomidorowy
- 2 sztuki papryka czerwona
- 2 sztuki chili papryczka
- oregano
do smaku - sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso oczyść, pokrój w kostkę. Cebule obierz, drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju.
- Do podsmażonej cebuli dodaj pokrojoną karkówkę i smaż razem przez chwilę. Następnie dodaj drobno posiekany czosnek oraz koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku solą, pieprzem i podlej odrobiną wody. Wymieszaj i podgrzewaj jeszcze przez chwilę.
- Czerwone papryki i chilli oczyść, pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do mięsa. Wymieszaj, przykryj i duś na małym ogniu.
- Gdy mięso będzie miękkie, gulasz dopraw do smaku świeżo posiekanym oregano.
Źródło przepisu: Pierogi i kluski