Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Gulasz po węgiersku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Gulasz po węgiersku można zagęścić mąką wymieszaną ze śmietaną. Danie najlepiej podawać z chlebem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 600 g  karkówka
    wołowa
  • 2 sztuki  cebula
    duża
  • olej
    do smażenia
  • 4 ząbki  czosnek
  • 2 łyżki  koncentrat pomidorowy
  • 2 sztuki  papryka czerwona
  • 2 sztuki  chili papryczka
  • oregano
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso oczyść, pokrój w kostkę. Cebule obierz, drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju.
  2. Do podsmażonej cebuli dodaj pokrojoną karkówkę i smaż razem przez chwilę. Następnie dodaj drobno posiekany czosnek oraz koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku solą, pieprzem i podlej odrobiną wody. Wymieszaj i podgrzewaj jeszcze przez chwilę.
  3. Czerwone papryki i chilli oczyść, pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do mięsa. Wymieszaj, przykryj i duś na małym ogniu.
  4. Gdy mięso będzie miękkie, gulasz dopraw do smaku świeżo posiekanym oregano.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pierogi i kluski


Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 84


Zobacz więcej na temat:

gulaszprzepisy na dania mięsne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE