Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Gulasz w naleśniku


30.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1/2 szklanki  mąki pszennej
  • 1/2 szklanki  mąki gryczanej
  • 1 sztuka jajko
  • 1/2 szklanki  mleka
  • 1 szklanka  wody mineralnej gazowanej
  • sól
  • pieprz
  • olej
    Farsz
  • 50 dag  mięsa wołowego bez kości
  • 3 sztuki cebule
  • 1 sztuka seler
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 3 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • olej
  • 1 łyżeczka  ziół prowansalskich
  • sól
  • 1 łyżka  startego żółtego sera

Sposób przyrządzania:

  1. Składniki ciasta zmiksuj, dopraw do smaku i odstaw na 60 minut. Następnie usmaż grubsze naleśniki.
  2. Mięso, cebulę oraz seler pokrój w małą kostkę i obsmaż na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Następnie przełóż wszystko do garnka i duś przez godzinę na bardzo małym ogniu. Pod koniec dodaj posiekany szczypiorek i przyprawę.
  3. Farsz odcedź z nadmiaru sosu, rozłóż na plackach, złóż w kopertę. Tak przygotowane naleśniki ułóż w płaskim naczyniu żaroodpornym.
  4. Sos wymieszaj z koncentratem oraz serem i zalej nim naleśniki. Zapiekaj 20 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE