Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2019 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5842

Gulasz w naleśniku


30.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1/2 szklanki  mąki pszennej
  • 1/2 szklanki  mąki gryczanej
  • 1 sztuka jajko
  • 1/2 szklanki  mleka
  • 1 szklanka  wody mineralnej gazowanej
  • sól
  • pieprz
  • olej
    Farsz
  • 50 dag  mięsa wołowego bez kości
  • 3 sztuki cebule
  • 1 sztuka seler
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 3 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • olej
  • 1 łyżeczka  ziół prowansalskich
  • sól
  • 1 łyżka  startego żółtego sera

Sposób przyrządzania:

  1. Składniki ciasta zmiksuj, dopraw do smaku i odstaw na 60 minut. Następnie usmaż grubsze naleśniki.
  2. Mięso, cebulę oraz seler pokrój w małą kostkę i obsmaż na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Następnie przełóż wszystko do garnka i duś przez godzinę na bardzo małym ogniu. Pod koniec dodaj posiekany szczypiorek i przyprawę.
  3. Farsz odcedź z nadmiaru sosu, rozłóż na plackach, złóż w kopertę. Tak przygotowane naleśniki ułóż w płaskim naczyniu żaroodpornym.
  4. Sos wymieszaj z koncentratem oraz serem i zalej nim naleśniki. Zapiekaj 20 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE