Dzisiaj jest: Piątek, 24.11.2017 Imieniny: Jana i Flory



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Gulasz węgierski


08.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 łyżki  oleju lub smalcu
  • 1 sztuka duża cebula
  • 1 łyżeczka  kminku
  • 2 ząbki  czosnku
  • 60 dag  przedniej wołowiny
  • 1 łyżka  mielonej papryki
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • 10 dag  makaronu łazanki
  • bulion warzywny
  • 2 sztuki marchewki
  • 2 sztuki pietruszki (korzenie)
  • kawałek selera
  • 2 sztuki dojrzałe pomidory
  • 2 sztuki czerwone papryki
  • 30 dag  ziemniaków

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku na rozgrzanym smalcu zeszklij posiekany czosnek i cebulę. Dosyp kminek.
  2. Dołóż mięso pokrojone w kostkę. Podsmaż je, oprósz papryką, solą oraz pieprzem i podlej małą ilością wody. Duś na małym ogniu.
  3. Łazanki ugotuj w drugim garnku, odcedź i rozłóż do miseczek.
  4. Warzywa oczyść, rozdrobnij i dorzuć do miękkiego już mięsa. Zalej całość bulionem i gotuj jeszcze około 15 minut.
  5. Gotowy gulasz wlej do misek z makaronem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE