Dzisiaj jest: Piątek, 22.11.2019 Imieniny: Marka i Cecylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Gulasz wieprzowy z kaszą


29.04.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Gulasz wieprzowy będzie bardziej aromatyczny, gdy do gotowania doda się listek laurowy i ziele angielskie. Gotowe danie można podawać z ćwikłą.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  łopatka wieprzowa
  • 2 sztuki  cebula
  • 2 ząbki  czosnek
  • 2 łyżki  mąka
  • 2 łyżki  olej rzepakowy
  • 2 łyżki  śmietana
    18%
  • 2 gałązki  natka pietruszki
  • 300 g  kasza jęczmienna
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokrój w kostkę, oprósz solą, pieprzem i mąką. Cebule obierz, pokrój w piórka i zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj mięso i posiekany czosnek. Smaż wszystko przez 6 minut. Następnie podlej litrem wody, zmniejsz ogień i duś przez 90 minut pod przykryciem. Pod koniec gotowania zabiel śmietaną i posyp posiekaną natką pietruszki.
  2. Kaszę ugotuj. Podawaj razem z gulaszem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

MrHyde

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE