Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Gulasz wołowy z groszkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Serdecznie polecam! :)

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 50 dag  wołowina
    z rostbefu
  • 1 sztuka  cebula
  • 25 dag  pieczarki
  • 1/2 szklanki  woda
  • 1 szklanka  sok pomidorowy
  • 1 puszka  groszek konserwowy
  • mąka krupczatka
    zmieszana z solą, pieprzem i z papryką
  • smalec
    i olej, pół na pół do smażenia
  • 1 sztuka  zielenina

Sposób przyrządzania:

  1. Pokrojone w drobną kostkę mięso obsypujemy mąką z przyprawami i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc ze wszystkich stron.
  2. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, zasmażamy razem przez 5 minut, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem na małym ogniu.
  3. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy pokrojone pieczarki, podlewamy sokiem pomidorowym, dodajemy odsączony groszek i, gdy trzeba, całość doprawiamy do smaku.
  4. Gdy pozostałe składniki gulaszu będą miękkie, rozkładamy porcje do kokilek, przed podaniem obficie posypujemy zieleniną.
Smacznego! :)



Przepis dodany przez:

Posty : 1

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE