Dzisiaj jest: Niedziela, 15.12.2019 Imieniny: Celiny i Waleriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Gulasz wołowy z marchewką i papryką


06.06.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 50 dag  mięsa wołowego gulaszowego
  • 10 dag  marchewki
  • 10 dag  cebuli
  • 10 dag  pietruszki
  • 10 dag  papryki
  • 3 łyżki  mąki
  • 3 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Oprósz mąką i podsmaż na oleju. Zdejmij na ręcznik papierowy, by odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
  2. Marchewkę, pietruszkę oraz cebulę obierz. Marchew pokrój w słupki, pietruszkę w krążki a cebulę w piórka. Paprykę umyj, osusz, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Wszystkie warzywa podsmaż na tłuszczu po smażeniu mięsa.
  3. Do podsmażonych warzyw dodaj mięso, wlej szklankę wody i duś do miękkości. Następnie zagęść mąką i dopraw do smaku.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE