Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Gulasz z grzankami w dyni


07.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 kg  dyni
  • 1 sztuka por
  • 400 g  boczku
  • 300 g  kiełbasy
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 2 sztuki garści sera grana padano
  • sól
  • pieprz
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1-2 sztuki cm imbiru
  • 2 sztuki jajka
  • 125 ml  śmietany 18%
  • grzanki z 3 kromek chleba razowego
  • gałka muszkatołowa

Sposób przyrządzania:

  1. Boczek i paprykę pokrój w słupki, a kiełbasę i pora w plasterki. Czosnek obierz i posiekaj. Wszystkie składniki podsmaż i oprósz solą, pieprzem i startym imbirem.
  2. Odetnij wierzch dyni. Wydrąż pestki i wypełnij składnikami. Dodaj 1/2 grzanek.
  3. Jajka rozkłóć, dodaj śmietanę, sól, pieprz, gałkę i garść sera. Wlej do dyni.
  4. Wstaw dynię do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piecz 60 minut. Gotowe danie podawaj posypane pozostałym serem i grzankami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Mała Mi

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE