Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 500 g filet z kurczaka
- 2 sztuki marchew
- 1/2 główki kapusta pekińska
- 2 sztuki cebula
- 100 g orzeszki ziemne
- 1 szklanka bulion drobiowy
- 1 łyżeczka sos sojowy
- sól
do smaku - pieprz
do smaku - papryka (przyprawa)
słodka, do smaku - 1 łyżka szczypiorek
posiekany - olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę poszatkuj. Cebule pokrój w piórka. Marchewki obierz, umyj i pokrój w słupki.
- Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Na koniec dopraw do smaku solą, pieprzem oraz papryką i jeszcze chwilę podsmaż.
- Następnie dorzuć do mięsa kapustę, marchewkę i cebulę. Wymieszaj. Chwilę podsmaż, po czym podlej gorącym bulionem i wsyp orzeszki. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 20 minut. Wlej sos sojowy, dopraw do smaku. Duś jeszcze 2 minuty. Gotowy gulasz posyp szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Najlepszy kurczak