Dzisiaj jest: Wtorek, 17.10.2017 Imieniny: Wiktora i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Gulasz z kurczakiem i warzywami


14.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 2 sztuki piersi z kurczaka
  • 1 sztuka mała cukinia
  • 2 sztuki duże pomidory
  • 1 sztuka duża czerwona papryka
  • 1/2 sztuki pora
  • 1 sztuka duża cebula
  • przecier pomidorowy
  • masło
  • zioła prowansalskie
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinię, paprykę oraz pomidory pokrój w kostkę, por w talarki, a cebulę dość drobno posiekaj.
  2. Pierś kurczaka umyj, oczyść z chrząstek i również pokrój w kostkę.
  3. Na głębokiej patelni rozpuść masło, wrzuć cebulę oraz por i krótko podsmaż. Dodaj pokrojoną w kostkę pierś kurczaka i poczekaj, aż mięso zrobi się białe.
  4. Dodaj pozostałe warzywa, dopraw solą, pieprzem, majerankiem, ziołami prowansalskimi oraz przecierem pomidorowym.
  5. Duś pod przykryciem na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż warzywa będą miękkie. Podawaj z ryżem lub kaszą gryczaną.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE