Dzisiaj jest: Niedziela, 19.08.2018 Imieniny: Bolsława i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Gulasz z orzeszkami i sojową nutą


02.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 50 dag  filetów z kurczaka
  • 2 sztuki marchewki
  • 1/2 główki  kapusty pekińskiej
  • 2 sztuki cebule
  • 10 dag  orzeszków ziemnych
  • 1 szklanka  bulionu drobiowego
  • 1 łyżeczka  sosu sojowego
  • sól
  • pieprz
  • słodka mielona papryka
  • 1 łyżka  posiekanego szczypiorku
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę poszatkuj. Cebule obierz i pokrój w piórka. Marchewki obierz, umyj i pokrój w zapałkę.
  2. Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Oprósz solą, pieprzem i papryką. Jeszcze chwilę podsmaż.
  3. Następnie zwiększ ogień i dodaj do smażącego się kurczaka, kapustę, marchew i cebulę. Chwilę podsmaż, a następnie wlej gorący bulion i wsyp orzeszki. Duś przez 20 minut. Po tym czasie wlej sos sojowy i dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką. Duś jeszcze 2 minuty. Przed podaniem posyp gulasz szczypiorkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE