Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Gulasz z porem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 600 g  łopatki wieprzowej
  • 1 sztuka cebula
  • 200 g  pieczarek
  • 2 sztuki małe pory
  • 1 sztuka papryczka chili
  • 4 łyżki  oleju
  • 1 łyżeczka  mielonego kminku
  • 1 łyżeczka  curry
  • 1 łyżka  mąki
  • 1 sztuka szkl. śmietany
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Umyte mięso pokrój w dużą kostkę. Pieczarki obierz i pokrój na kawałki. Papryczkę chili posiekaj.
  2. Pory oczyść po czym pokrój w plasterki. Cebulę obierz, pokrój w piórka i zeszklij na połowie oleju.
  3. Dołóż mięso i zrumień. Całość oprósz kminkiem, solą oraz curry i zalej wodą. Duś do miękkości.
  4. Na reszcie oleju podsmaż pieczarki z papryczką chili. Podlej odrobiną wody i duś 10 minut. Dołóż pory.
  5. Gdy mięso będzie miękkie, gulasz zagęść śmietaną wymieszaną z mąką. Całość duś jeszcze 5 minut.
  6. Na koniec dołóż podduszone pieczarki z porami. Składniki wymieszaj i jeszcze przez chwilę podgrzewaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE