Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 600 g serduszka drobiowe
- 1/2 opakowania marchewka z groszkiem
mrożona - 1/2 sztuki papryka czerwona
- 1 sztuka cebula
mała - 1 łyżka koncentrat pomidorowy
- 1 łyżeczka majeranek
- 1/2 łyżeczki kminek
mielony - 1 łyżeczka papryka (przyprawa)
słodka - 1 szczypta papryka (przyprawa)
ostra - 1 łyżka mąka
- 1 szklanka woda
- sól
do smaku - pieprz
do smaku - olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Serduszka umyj, przekrój na połówki i oczyść. Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju.
- Podsmażoną cebulę zdejmij z patelni, a na pozostałym oleju podsmaż serca, aż się zrumienią. Następnie dodaj do nich podsmażoną cebulę, oprósz mąką i dopraw majerankiem oraz kminkiem. Wymieszaj i smaż wszystko przez 2 minuty.
- Po tym czasie podlej składniki wodą i dopraw solą oraz pieprzem. Duś na małym ogniu pod przykryciem przez 60 minut.
- Następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę oraz groszek z marchewką. Zagotuj i duś przez 30 minut, aż serca będą miękkie. Na koniec dopraw do smaku papryką i dodaj koncentrat pomidorowy.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka