Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Gulasz ze schabu i fasoli


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 50 dag  fasoli jaś
  • 70 dag  schabu
  • 3 sztuki parówki
  • 30 dag  wędzonego boczku
  • 2 sztuki cebule
  • pietruszka
  • marchewka
  • 1/4 sztuki selera
  • 3 ząbki  czosnku
  • 1/2 l  przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki  smalcu
  • sól
  • pieprz
  • ostra mielona papryka
  • słodka mielona papryka
  • 1 szczypta  kwasku cytrynowego

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolę zalej wodą i odstaw na 8 godzin. Następnie osącz. Marchewkę, pietruszkę i selera umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebule i czosnek obierz i drobno posiekaj.
  2. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Oprósz solą, pieprzem i paprykami. Boczek pokrój w kostkę. Parówki obierz z folii i pokrój w plasterki.
  3. Mięso, boczek i parówki podsmaż na roztopionym smalcu. Dodaj warzywa. Dopraw solą, pieprzem i paprykami. Wlej przecier i wymieszaj. Duś przez 1,5 godziny. Następnie dopraw do smaku kwaskiem cytrynowym oraz cukrem i duś jeszcze 3 minuty.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE