Dzisiaj jest: Wtorek, 25.02.2020 Imieniny: Wiktora i Cezarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Hamburgery z prażoną cebulką


22.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki bułki do hamburgerów
  • 250 g  mięsa mielonego
  • 4 sztuki duże cebule
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1/4 szklanki  bułki tartej
  • 1 sztuka jajko
  • mąka
  • 1 sztuka mały ogórek świeży
  • 1 sztuka pomidor
  • 4 sztuki liście sałaty
  • vegeta
  • pieprz
    Sos
  • 3 łyżki  majonezu
  • 3 łyżki  keczupu

Sposób przyrządzania:

  1. Do mięsa mielonego dodaj drobno posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek, bułkę tartą, jajko. Dopraw vegetą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj. Formuj kulki i mocno je spłaszczaj, aby wyglądały jak kotlety. Smaż na oleju do momentu, aż się zrumienią.
  2. Pozostałe trzy cebule pokrój w plasterki, obtocz w mące i smaż na głębokim oleju, aż się lekko zrumienią. Wyjmij, osącz na papierowym ręczniku i pozostaw do ostygnięcia. Cebulka powinna być chrupiąca.
  3. Majonez wymieszaj z keczupem.
  4. Bułki przetnij na pół i posmaruj jedną ich stronę przygotowanym wcześniej sosem. Na bułce układaj kolejno: liść sałaty, mięso, pokrojony w plastry pomidor i pokrojony w plastry ogórek. Na końcu posmaruj sosem i posyp prażoną cebulką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE