Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Indyk w sosie śmietanowym


26.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka pierś z indyka
  • 1 łyżka  zmielonych orzechów włoskich
  • 3 sztuki nieduże buraki
  • 1 sztuka duży kubek śmietany 18%
  • 1 sztuka przyprawa do indyka
  • 1/4 szklanki  wody
  • 4 sztuki plasterki masła

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso z indyka umyj, osusz, oprósz przyprawą i wstaw na 2 godziny do lodówki. Następnie przełóż mięso do rękawa do pieczenia. Dodaj plasterki masła i piecz 30 minut w temperaturze 180 st. C.
  2. Upieczoną pierś z indyka odstaw do wystygnięcia, a następnie pokrój w plastry.
  3. Sos powstały podczas pieczenia wlej do naczynia żaroodpornego, dodaj do niego śmietanę, zmielone orzechy oraz wodę i wymieszaj.
  4. Ułóż pokrojonego indyka w naczyniu z sosem i piecz jeszcze 15 minut w temperaturze 180 st. C.
  5. Buraki ugotuj, ostudź i obierz ze skórki.
  6. Na talerzu ułóż kawałki indyka, polej je sosem i udekoruj ćwiartkami gotowanych buraków.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE