Dzisiaj jest: Czwartek, 21.06.2018 Imieniny: Alicji i Alojzego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Indyk w sosie śmietanowym


26.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka pierś z indyka
  • 1 łyżka  zmielonych orzechów włoskich
  • 3 sztuki nieduże buraki
  • 1 sztuka duży kubek śmietany 18%
  • 1 sztuka przyprawa do indyka
  • 1/4 szklanki  wody
  • 4 sztuki plasterki masła

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso z indyka umyj, osusz, oprósz przyprawą i wstaw na 2 godziny do lodówki. Następnie przełóż mięso do rękawa do pieczenia. Dodaj plasterki masła i piecz 30 minut w temperaturze 180 st. C.
  2. Upieczoną pierś z indyka odstaw do wystygnięcia, a następnie pokrój w plastry.
  3. Sos powstały podczas pieczenia wlej do naczynia żaroodpornego, dodaj do niego śmietanę, zmielone orzechy oraz wodę i wymieszaj.
  4. Ułóż pokrojonego indyka w naczyniu z sosem i piecz jeszcze 15 minut w temperaturze 180 st. C.
  5. Buraki ugotuj, ostudź i obierz ze skórki.
  6. Na talerzu ułóż kawałki indyka, polej je sosem i udekoruj ćwiartkami gotowanych buraków.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE