Dzisiaj jest: Wtorek, 24.10.2017 Imieniny: Rafała i Marcina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Indyk z ananasem na ostro


10.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 40 dag  piersi z indyka
  • 1 sztuka puszka ananasa w plasterkach
  • 1/2 łyżeczki  pieprzu cayenne
  • 1/2 łyżeczki  pieprzu ziołowego
  • 1 łyżka  oliwy z oliwek
  • sól
  • garść rukoli

Sposób przyrządzania:

  1. Pierś z indyka pokrój w poprzek na kawałki grubość ok. 1,5 cm. Z oliwy i przypraw przygotuj marynatę. Zamarynuj w niej kawałki indyka i odstaw na 30 minut.
  2. Po tym czasie kawałki mięsa układaj w parowarze i gotuj przez 20 minut. Dodaj odsączone plastry ananasa, przekrojone na połówki. Gotuj jeszcze 5 minut.
  3. Podawaj ze świeżą rukolą, ziemniakami z wody, jogurtem naturalnym, doprawionym sokiem z cytryny, zalewą ananasową, pieprzem i solą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE