Dzisiaj jest: Poniedziałek, 20.08.2018 Imieniny: Bernarda i Sobiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Indyk z ananasem na ostro


10.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 40 dag  piersi z indyka
  • 1 sztuka puszka ananasa w plasterkach
  • 1/2 łyżeczki  pieprzu cayenne
  • 1/2 łyżeczki  pieprzu ziołowego
  • 1 łyżka  oliwy z oliwek
  • sól
  • garść rukoli

Sposób przyrządzania:

  1. Pierś z indyka pokrój w poprzek na kawałki grubość ok. 1,5 cm. Z oliwy i przypraw przygotuj marynatę. Zamarynuj w niej kawałki indyka i odstaw na 30 minut.
  2. Po tym czasie kawałki mięsa układaj w parowarze i gotuj przez 20 minut. Dodaj odsączone plastry ananasa, przekrojone na połówki. Gotuj jeszcze 5 minut.
  3. Podawaj ze świeżą rukolą, ziemniakami z wody, jogurtem naturalnym, doprawionym sokiem z cytryny, zalewą ananasową, pieprzem i solą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE