Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Indyk z ananasem na ostro


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 40 dag  piersi z indyka
  • 1 sztuka puszka ananasa w plasterkach
  • 1/2 łyżeczki  pieprzu cayenne
  • 1/2 łyżeczki  pieprzu ziołowego
  • 1 łyżka  oliwy z oliwek
  • sól
  • garść rukoli

Sposób przyrządzania:

  1. Pierś z indyka pokrój w poprzek na kawałki grubość ok. 1,5 cm. Z oliwy i przypraw przygotuj marynatę. Zamarynuj w niej kawałki indyka i odstaw na 30 minut.
  2. Po tym czasie kawałki mięsa układaj w parowarze i gotuj przez 20 minut. Dodaj odsączone plastry ananasa, przekrojone na połówki. Gotuj jeszcze 5 minut.
  3. Podawaj ze świeżą rukolą, ziemniakami z wody, jogurtem naturalnym, doprawionym sokiem z cytryny, zalewą ananasową, pieprzem i solą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Ciepłe dania na obiad i kolację


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE