Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Indyk z warzywami i orzechami brazylijskimi


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 400 g  filetów z indyka
  • 1 sztuka cukinia
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżka  koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka  oliwy
  • 4 sztuki orzechy brazylijskie
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • papryka ostra mielona

Sposób przyrządzania:

  1. W misce wymieszaj sól, pieprz, gałkę muszkatołową oraz paprykę. Przygotowaną mieszanką ziół natrzyj filet z indyka i upiecz go w piekarniku. Następnie pokrój na mniejsze kawałki. Orzechy posiekaj.
  2. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Paprykę umyj, osusz, usuń nasiona i pokrój w kostkę. Cukinię umyj, osusz i pokrój.
  3. Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż na niej pokrojoną cebulę, a następnie dodaj pozostałe warzywa i koncentrat pomidorowy. Podlej odrobiną wody i duś wszystko razem przez 15 minut.
  4. Po tym czasie dodaj pokrojonego indyka, wymieszaj. Gotowe danie posyp posiekanymi orzechami.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE