Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Jabłka faszerowane kaszanką


08.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże jabłka
  • 15 dag  kaszanki
  • 1 sztuka mała czerwona cebula
  • 2 sztuki korniszony
  • 3-4 łyżki  pokruszonego miękiszu razowego chleba
  • majeranek
  • tymianek
  • mielona papryka
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jabłka umyj, osusz, odetnij z wierzchu kapelusze i łyżeczką wydrąż miąższ. W środku skrop jabłka sokiem z cytryny i oprósz tymiankiem.
  2. Kaszankę wyjmij z osłonki, rozgnieć widelcem. Cebulę obierz, odkrój 4 plasterki, a resztę posiekaj i dodaj do kaszanki. Korniszony drobno posiekaj i dodaj do kaszanki razem z pokruszonym chlebem. Dopraw masę do smaku majerankiem, mieloną papryką, solą i pieprzem.
  3. Jabłka napełnij kaszankowym farszem, przykryj plasterkami cebuli i zawiń w folię aluminiową. Piecz na ruszcie grilla przez 30 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE