Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki duże jabłka
- 15 dag kaszanki
- 1 sztuka mała czerwona cebula
- 2 sztuki korniszony
- 3-4 łyżki pokruszonego miękiszu razowego chleba
- majeranek
- tymianek
- mielona papryka
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jabłka umyj, osusz, odetnij z wierzchu kapelusze i łyżeczką wydrąż miąższ. W środku skrop jabłka sokiem z cytryny i oprósz tymiankiem.
- Kaszankę wyjmij z osłonki, rozgnieć widelcem. Cebulę obierz, odkrój 4 plasterki, a resztę posiekaj i dodaj do kaszanki. Korniszony drobno posiekaj i dodaj do kaszanki razem z pokruszonym chlebem. Dopraw masę do smaku majerankiem, mieloną papryką, solą i pieprzem.
- Jabłka napełnij kaszankowym farszem, przykryj plasterkami cebuli i zawiń w folię aluminiową. Piecz na ruszcie grilla przez 30 minut.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca