Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Jabłka faszerowane kaszanką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże jabłka
  • 15 dag  kaszanki
  • 1 sztuka mała czerwona cebula
  • 2 sztuki korniszony
  • 3-4 łyżki  pokruszonego miękiszu razowego chleba
  • majeranek
  • tymianek
  • mielona papryka
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jabłka umyj, osusz, odetnij z wierzchu kapelusze i łyżeczką wydrąż miąższ. W środku skrop jabłka sokiem z cytryny i oprósz tymiankiem.
  2. Kaszankę wyjmij z osłonki, rozgnieć widelcem. Cebulę obierz, odkrój 4 plasterki, a resztę posiekaj i dodaj do kaszanki. Korniszony drobno posiekaj i dodaj do kaszanki razem z pokruszonym chlebem. Dopraw masę do smaku majerankiem, mieloną papryką, solą i pieprzem.
  3. Jabłka napełnij kaszankowym farszem, przykryj plasterkami cebuli i zawiń w folię aluminiową. Piecz na ruszcie grilla przez 30 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE