Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 4 sztuki jajka
- 100-200 g szynki w plasterkach
- 1 sztuka cebula
- 1-2 sztuki pomidory
- 1 sztuka papryka
- 100 g sera żółtego
- sól
- pieprz
- bazylia
- olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Na patelnię wlej odrobinę oleju. Gdy tłuszcz się rozgrzeje, wyłóż warstwami plasterki szynki, pomidorów i cebuli oraz paski papryki. Na składniki wbij jajka.
- Całość oprósz solą, pieprzem i bazylią. Na wierzch wyłóż pokrojony w plastry ser, przykryj pokrywką i smaż 10 minut.
- Po tym czasie zdejmij pokrywkę i smaż, aż odparuje cały płyn. Zawartość patelni rozłóż na talerze.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników