Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Jajka na bogato


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 4 sztuki jajka
  • 100-200 g  szynki w plasterkach
  • 1 sztuka cebula
  • 1-2 sztuki pomidory
  • 1 sztuka papryka
  • 100 g  sera żółtego
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Na patelnię wlej odrobinę oleju. Gdy tłuszcz się rozgrzeje, wyłóż warstwami plasterki szynki, pomidorów i cebuli oraz paski papryki. Na składniki wbij jajka.
  2. Całość oprósz solą, pieprzem i bazylią. Na wierzch wyłóż pokrojony w plastry ser, przykryj pokrywką i smaż 10 minut.
  3. Po tym czasie zdejmij pokrywkę i smaż, aż odparuje cały płyn. Zawartość patelni rozłóż na talerze.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE